MILITARY

ساخت وبلاگ


پنتاگون بدنبال سرنگون کردن موشک‌های پرتاب شده از سوی ایران است اما تهران سکوهای پرتاب موشک را در عمق خاک خود قرار داده و هواپیماهای در حال پرواز در تیررس موشک‌های ضد هوایی تهران قرار خواهند گرفت. 

شورای تحقیقات ملی آمریکا در سپتامبر سال 2012، گزارشی را پیرامون دفاع موشکی ایالات متحده منتشر کرد. عنوان این گزارش: تحلیل دفاع در برابر موشک‌های بالستیک: ارزیابی مفاهیم و سیستم‌های پدافند مرحله پرتاب موشک‌های بالستیک در مقایسه با دیگر گزینه‌ها است.

پنتاگون سال‌های متمادی است که تلاش می‌کند تا وسیله‌ای برای سرنگون کردن موشک‌های بالستیک که احتمال می‌رود از ایران شلیک شوند، پیدا کند. این تلاش به معنی ایجاد و توسعه تعداد زیادی از موشک‌های رهگیر گران قیمت برای سرنگون ساختن موشک‌های [بالستیک] در مرحله میانی است. این طرح حتی به طور جاه‌طلبانه‌تری، انهدام موشک‌های بالستیک در مرحله شتاب‌گیری ( یعنی درست پس از شلیک و در زمانی که هنوز موتور موشک درحال اشتعال است ) را دنبال می‌کند. اما گزارش جدید نشان می‌دهد اقدامات برای ایجاد موشک‌های رهگیر [به منظور انهدام موشک‌های بالستیک در مرحله شتاب‌گیری] محکوم به شکست است.

بنا به اعلام شورای غیر حزبی تحقیقات محلی، ایالات متحده نباید بیشتر از این منابع و پول خود را در سیستم پدافند موشکی مبتنی بر رهگیری موشک‌های بالستیک در مرحله شتاب‌گیری هزینه کند. این شورا استدلال می‌کند که بهتر است این منابع صرف اقدامات عملی‌تری برای انهدام موشک‌ها در مرحله ورود آنها به جو شود. همچنین گزارش این شورا که بودجه آن از سوی آژانس دفاع موشکی ارتش ایالات متحده تامین شده، طرح تجهیز سواحل شرقی ایالات متحده به پایگاه‌های موشک‌های رهگیر ( که پیش از این اتاق خطر از آن انتقاد کرده بود ) را تایید می‌کند.

شورای تحقیقات ملی نتیجه‌گیری می‌کند که طرح پدافند موشکی در مرحله پرتاب عملی نیست. این نخستین باری است که این شورا وارد بحث مناقشه‌برانگیز دفاع موشکی می‌شود. بازه زمانی برای انهدام موشک در مرحله اولیه پرتاب بسیار کوتاه است. طبق برآورد این شورا چنانچه ایران موشک بالستیک قاره‌پیما با سوخت مایع به سوی خاک ایالات متحده پرتاب کند – که البته در حال حاضر چنین چیزی در اختیار نداشته و قادر به انجام آن نیست- زمان پرتاب و شتاب‌گیری آن، قبل از ورود موشک به مرحله میانی پرواز، حدود چهار دقیقه است. این زمان برای موشک‌های با سوخت جامد، یک دقیقه کمتر است.

هدف قرار دادن این موشک‌ها در خلال مرحله میانی پرواز بهترین موقع برای منهدم کردن آن است. نکته مهم در اینجا است که وقتی موشک بالستیک به فضای بیرونی [جو] وارد می‌شود و هنوز مجددا وارد جو نشده، پنتاگون – به صورت تئوری - زمان و فضای کافی برای رهگیری و انهدام آن را در اختیار دارد. با این وجود باید گفت انهدام موشک بالستیک به محض ورود مجدد آن به جو، امری دست‌کم دشوار است. وقتی موشک تنها لحظاتی با اصابت به هدف خود فاصله دارد، این مرحله، مرحله نهایی نامیده می‌شود.

برای رهگیری موشک‌ها در مرحله پرتاب و شتاب‌گیری، موارد زیادی می‌بایست در نظر گرفته شود. سیستم‌های پدافند موشکی در مرحله پرتاب می‌بایست در نزدیکی سکوی پرتاب موشک‌های بالستیک قاره پیما مستقر شود. از آنجایی که بحث درباره کشوری متخاصم است که به احتمال زیاد خواهان قرار گرفتن موشک‌های دفاعی ایالات متحده در نزدیکی خود نیست، پس تحقق چنین چیزی عملا امکان‌پذیر نیست.

 برای مثال ایران، سکوهای پرتاب موشک خود را در عمق خاک خود قرار داده و این بدین معنی است که هواپیماهای در حال پرواز حامل موشک‌های رهگیر، در تیررس موشک‌های ضد هوایی تهران قرار خواهند گرفت. 


همچنین این گزارش می‌افزاید: تلاش ایران برای دستیابی به موشک‌های بالستیک قاره پیما می‌تواند نیویورک، واشنگتن دی‌سی و یا دیگر شهرهای ساحل شرقی ایالات متحده را در معرض خطر قرار دهد. 

در این گزارش آمده است:
در سالهای اخیر، گسترش موشک‌های بالستیک زمین به زمین روند رو به رشدی داشته است. امروزه به غیر از روسیه و چین، بسیاری از کشورها نیز از چنین موشک‌هایی برخوردارند. کشورهای متخاصم ایالات متحده و به طور مشخص ایران، کره شمالی و سوریه دارای موشک‌های بالستیک‌اند و برخی از کشورهای دارنده این فنآوری از ثبات چندانی برخوردار نیستند. هرچند گمان نمی‌رود شمار کشورهای دارنده چنین موشک‌هایی در دهه آینده افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد، این امکان وجود دارد آن دسته از کشورهایی که دارای روابطی تنش‌آلود با ایالات متحده هستند، بتوانند در آینده نزدیک به این فنآوری دست یابند. نکته مهم‌تر این است که کشورهای دارنده این فناوری، در صددند تا این سیستم‌ها را به لحاظ تعداد، قابلیت‌ها و پیشرفت‌های فنی‌ بهبود بخشند. به خاطر اهداف گزارش حاضر، تحلیل کمیته ارزیابی مفاهیم و سیستم‌های پدافند ایالات متحده در مرحله پرتاب موشک‌های بالستیک، بر ایران و کره شمالی متمرکز است.

اگرچه در گذشته‌ای نه چندان دور، غیر از روسیه و چین ( و متحدین ایالات متحده از جمله بریتانیا و فرانسه ) هیچ کشوری موشک‌های بالستیک قاره‌پیما در اختیار نداشت، برخی از کشورها از برنامه‌های پرتاب فضایی برخوردار بودند که در اصل می‌توانست برای اهداف فنآوری موشک‌های بالستیک مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، هم ایران و هم کره شمالی موشک‌هایی را تولید کرده‌اند که دارای قابلیت حمله به کشورهای دوست و متحد آمریکا و نیروهای اعزامی ایالات متحده مستقر در آن کشورها است. هر دو کشور به منظور تجهیز این موشک‌ها و حتی موشک‌هایی با برد بیشتر، بر روی تسلیحات هسته‌ای فعالیت می‌کنند.

در مورد ایران، در حالی که اهداف بلند مدت حکومت آن از دنبال کردن طرح ایجاد و توسعه موشک‌های بالستیک مشخص نیست، به نظر می‌رسد دو دلیل عمده این کشور، احتمالا ایجاد بازدارندگی در قبال حملات متعارف ( یا هسته‌ای ) به خاک خود و اضطرار ناشی از همسایگان آن در خاورمیانه است. افزایش تعداد موشک‌های قدیمی دارای سوخت مایع با برد کوتاه، اساسا همسایگان نزدیک ایران را تهدید می‌کند؛ ولی پیدایش موشک‌های بالستیک دارای سوخت جامد و یا مایع با برد بیشتر که برخی از آنها چند مرحله‌ای هستند، پیام‌آور در معرض خطر قرار گرفتن مناطق بیشتری است.

شاید مهمترین نکته برای این گزارش، توسعه سریع قابلیت بومی ایران در تولید موشک‌های دارای سوخت جامد است. موشک بالستیک جدید ایران که دارای سوخت جامد است، بردی حدود 2000 کیلومتر دارد و همان طور که در شکل 1-1 نشان داده شده، می‌تواند کل خاک اسرائیل و شبه‌جزیره عربستان را در تیرس خود قرار دهد. در این تصویر، دایره کوچک‌تر نشان دهنده شعاع پوشش زمینی این موشک‌ بالستیک جدید دارای سوخت جامد و یا 2000 کیلومتر برد نوع متفاوتی از موشک شهاب-3 است. ایران برای توسعه موتورهای بزرگ‌تر موشک با سوخت جامد که بتواند سریعا آن را به عنوان موشک‌های بالستیک میان‌برد دو و یا سه مرحله‌ای نشان دهد، تلاش می‌کند.

دایره بزرگ‌تر در شکل 1-1 به لحاظ تئوری نشان دهنده فنآوری موشک سه مرحله‌ای ایران است که با فنآوری سوخت جامد ساخته شده و می‌تواند بردی حدود 5600 کیلومتر داشته باشد. بنابراین موشک فوق می‌تواند عملا تمامی اروپا از جمله انگلیس، کل گستره اوراسیا و قسمت اعظم شمال آفریقا را در معرض خطر قرار دهد.

این موشک می‌تواند از سمت جنوب شرقی تقریبا به تنگه مالاکا و تا حد نسبتا زیادی به دیگوگارسیا برسد. با داشتن چنین قابلیتی، احتمالا دیگر نیازی به افزودن توانمندی موشک‌های بالستیک قاره‌پیما برای منصرف ساختن ایالات متحده یا ناتو از مداخله در برابر جاه‌طلبی‌های ایران نیست.

کره شمالی در مقایسه با ایران شرایط متفاوتی دارد. این کشور تا به امروز تمایل اندکی نسبت به موشک‌های دوربرد با سوخت جامد نشان داده است و در عوض به ساخت سیستم‌های توانمند‌تر و بزرگتری با سوخت مایع تمرکز کرده است. در حالی که برخی به موشک تائپودونگ دو به عنوان تهدیدی بالقوه برای ایالات متحده می‌نگرند، این کمیته احتمال آن را ضعیف می‌داند. تهدید فوری‌تر موشک بالستیک میان‌برد کره شمالی با برد 3200 کیلومتر است که می‌تواند ژاپن، گوام و اکیناوا را مورد تهدید قرار دهد. به هنگام واکنش در برابر رفتار تهاجمی کره شمالی، تمامی این مناطق خط‌مقدم ایالات متحده محسوب می‌شود.

سوال مطرح این است که آیا ایران توانمندی تولید موشک با سوخت جامد خود را در اختیار کره شمالی و دیگر کشورها قرار خواهد داد، به طوری که فنآوری سوخت مایع وارد مسیر دیگری شود؟ این کمیته در تحقیق حاضر سعی دارد تا به جای پرداختن به جزئیات تغییر ارزیابی‌های برنامه‌های مشخص، بر طیف گسترده‌ای از تهدیداتی فعلی و یا آتی تمرکز کند. در حالی که سرعت پیشرفت‌ این دو کشور مشخص نیست، دوراندیشی ایجاب می‌کند ایالات متحده در غیاب شواهد نقض کننده، فرض را بر این بگذارد که هم ایران و هم کره شمالی نهایتا به فنآوری موشک‌های بالستیکی دست می‌یابند. موشک‌هایی که می‌تواند ضمن حمل کلاهک‌های هسته‌ای، 48 ایالت متصل به هم ایالات متحده را مورد هدف قرار دهد. هر دو کشور تلاش خواهند کرد تا به منظور جبران تلاش‌های دفاعی ایالات متحده، برنامه‌های خود را متناسب با آن تعدیل کنند. مثال‌های نمونه، ولی کلی درباره موشک‌های بالقوه بالستیک در نوشته حاضر موجود است و ارزیابی‌های تهدیدات واقعی از سوی جامعه اطلاعاتی [ایالات متحده] در ضمیمه محرمانه F این گزارش غیرمحرمانه آورده شده است.

شکل 1-1 برد فرضی موشک‌های بالستیک ایران

از موانع اصلی که ایران و کره شمالی در ایجاد و توسعه موشک‌ بالستیک قاره‌پیمای واقعی با آن مواجهه‌اند، دستیابی به قابلیت اطمینان و برد کافی، ایجاد و توسعه ماشین ورود مجدد کارا و ساخت تسلیحات هسته‌ای ( و یا احتمالا کلاهک‌های شیمیایی و یا بیولوژیک ) قابل استفاده در این گونه ماشین‌ها است. ارزیابی‌های مربوط به بازه زمانی مورد نیاز این دو کشور برای اولین آزمایش موشک‌های بالستیک بسیار متفاوت است: از چندین ماه تا یک دهه و حتی بیشتر. البته اولین آزمایش، حتی در صورت موفقیت- تست اولیه تائپودونگ دو کره شمالی که برای پرتاب به فضا اعلام شده بود با شکست مواجه شد- به معنای استقرار سیستم عملیاتی نیست: مسئله‌ای که می‌تواند چندین سال دیگر نیز به طول انجامد. به همین ترتیب زمان دستیابی این دو کشور به ماشین ورود مجدد کارا و کلاهک هسته‌ای برای این موشک‌ها نیز مشخص نیست. با این وجود این اجماع نظر در جامعه اطلاعاتی وجود دارد که ایران و کره شمالی می‌توانند در خلال یک دهه به توانمندی عملیاتی موشک‌های بالستیک قاره‌پیما دست یابند.

درگیری در مرحله پرتاب موشک بالستیک فرضی با سوخت جامد شلیک شده از ایران


بر اساس اطلاعاتی که به این کمیته ارائه شده، به نظر می‌رسد هرگونه موشک بالستیکی که ایران و یا کره شمالی مستقر سازد در ابتدا چندان پیچیده نخواهد بود. با این وجود جامعه اطلاعاتی ایالات متحده پیش‌بینی می‌کند بیشتر کشورهایی که در حال توسعه موشک‌های بالستیک‌اند، توانمندی‌ها و موشک‌های خود را در طول زمان بهبود بخشند. احتمال می‌رود ایران و کره شمالی – و دیگر کشورهای خواهان دستیابی به توانمندی‌ موشک‌های بالستیک - در کنار توانمندی فنی بومی خود بتوانند از فنآوری‌های یکدیگر و دیگر کشورهای دارای موشک‌های بالستیک ( در صورت رضایت این کشورها و یا عدم آن ) استفاده کنند.

کشورهای در حال دستیابی به موشک‌های بالستیک، در کنار افزایش تداوم‌پذیری و کارآمدی موشک‌های بالستیک خود به واسطه اقداماتی مانند پایگاه‌های متحرک و افزایش دقت، احتمالا در برابر تلاش‌های پدافند موشکی ایالات متحده، به پیشرفت‌های مهم دیگری نیز نائل خواهند شد. این پیشرفت‌ها به ویژه شامل بکارگیری سیستم‌های دارای سوخت جامد، موشک‌های با توان بیشتر و توسعه و ادغام اقدامات متقابل در برابر سیستم‌های دفاع موشکی می‌شود. به نظر می‌رسد اقدامات مقابله‌جویانه این دو کشور تاکنون، بر تلاش برای مقابله با سیستم‌های پدافند منطقه‌ای متمرکز بوده است. البته برخی از این اقدامات – از جمله پرتاب‌های تقریبا همزمان و متعدد که هم ایران و هم کره شمالی به نمایش گذاشته‌اند – به طور بالقوه سیستم‌های پدافندی طراحی شده برای مقابله با تهدیدات با برد بیشتر را نیز در معرض خطر قرار می‌دهد.

پوشش فرضی موشک‌های رهگیر با شتاب پروازی متغیر بین 3 تا 4.5 کیلومتر بر ثانیه برای مقابله با مسیر موشک‌های بالستیک فرضی با سوخت جامد و حداقل توان لازم و برد 5600 کیلومتر که از مرکز ایران شلیک شده.

 

توانایی ایالات متحده در ارزیابی و درک جزئیات موشک‌های بالستیک ( و یا انواع دیگر ) ایران و کره شمالی، اساسا بر وسعت آزمایش پروازی آنها تکیه دارد. در حالی که احتمال می‌رود هر دو کشور درصدد اجرای برخی آزمایش‌ها هستند – به منظور اطمینان از عملکرد سیستم‌های موشکی خود و با امید دستیابی به برتری سیاسی با به نمایش گذاشتن قدرت خود – به نظر می‌رسد هیچ یک از این کشورها تمایلی به دنبال کردن آزمایش‌های گسترده مانند ایالات متحده و شوروی سابق ( در خلال جنگ سرد ) و یا چین ندارند.

اگرچه روسیه و چین قطعا به حفظ و نوسازی زرادخانه‌های استراتژیک هسته‌ای خود ادامه خواهند داد، خط مشی ایالات متحده خاطرنشان می‌سازد که پدافند موشکی به منظور مقابله با این قوا طراحی نشده و از چنین قصدی نیز برخوردار نیست –هر گونه تلاشی برای مقابله، شکستی بسیار پرهزینه و متزلزل‌کننده خواهد بود. از این رو، تحقیق حاضر در انطباق با ماموریت تعیین شده از سوی کنگره، معیار ارزیابی سیستم‌های پدافند موشکی پیشنهادی را توانایی دفاع در برابر قوای استراتژیک روسیه و یا چین در نظر نگرفته است.

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : باید از موشکهای جدید ایران ترسید, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 1492 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 16:21

 نوار ساحلی کشورمان در جنوب که حدود 4900 کیلومتر طول دارد در صورت بروز یک تهدید نظامی بهترین فضا برای تجاور مستقیم دشمن فرامنطقه ای بدون نیاز به خاک کشورهای همسایه است. از اینرور حفاظت کامل از این مرز گسترده از جنبه های مختلف آن بسیار ضروری و به قول معروف از نان شب واجب تر است. 

برای افزایش آمادگی نیروهای عملیاتی در این عرصه هر ساله رزمایش هایی با حضور واحدهای مختلف نیروی دریایی برگزار شده و در آن آخرین راهکنش ها(تاکتیک ها) و تجهیزات جدید آزمایش شده و نتایج مورد بررسی قرار می گیرد.

یکی از جدیدترین این اقدامات، افتتاح جدیدترین منطقه دریایی سپاه پاسداران به نام «امام محمد باقر(ع)» در غرب تنگه هرمز و در سواحل خلیج فارس در بندرلنگه بود. پنجمین منطقه دریایی سپاه آنطور که از سوی فرمانده نیروی دریایی اعلام شد، قرار است از نقطه انتهایی جزیره قشم به اضافه منطقه جزایر نازعات تا غرب جزیره کیش را تحت کنترل خود قرار دهد و در حقیقت این مناطق، محدوده عملیاتی جدیدترین منطقه دریایی سپاه خواهد بود.

جزایر نازعات به مجموعه چهار جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک، ابوموسی و جزیره سیری گفته می‌ شود.

اما در کنار این منطقه مهم نظامی که اقدامی تاکتیکی و استراتژیک برای حفاظت از یک منطقه مهم و حیاتی در خلیج فارس است، اقدامات دیگری نیز صورت گرفته که کمتر مورد توجه رسانه بوده است. نظر به اهمیت این اقدامات و تکمیل فعالیتهای مربوط به حفاظت از تنگه هرمز به کمک این استراتژی ها، تحلیلی گذرا از اقدامات مهم نیروی دریایی ارتش برای حفاظت از منافع نظام اسلامی در این محدوده ارائه خواهد شد تا اهمیت افتتاح منطقه پنجم دریایی سپاه، با بررسی این اقدامات، عزم ایران در مراقبت از این منطقه را بهتر نشان دهد.

در سال های اخیر نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور پررنگ و کاملاً موثری در آبهای آزاد داشته است که مأموریت عبور از کانال سوئز توسط ناوگروه های اعزامی و حضور زیردریایی یونس در این میان شاخص هستند. 

در این مأموریت ها از ناو 62 ساله شهید نقدی که توسط کارخانجات نیروی دریایی تماماً بازسازی و بهسازی شده و به جای چند توپ سابق به موشک های دوربرد نور مجهز شده تا ناوشکن(ناو محافظ) 3 ساله جماران که توسط متخصصان داخلی طراحی، ساخته و تجهیز شده شرکت نموده و وجوه مختلف توانمندی های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که روز به روز به سمت راهبردی تر شدن حرکت می کند را به جهان نشان دادند.

برای حفاظت از این منطقه مهم، جدا از شناورهای خودی که مجهز به تسلیحات گوناگونی برای درگیری با واحدهای سطحی، هوایی و دریایی دشمن هستند، باید واحدهای موشکی با مأموریت ضدکشتی در ساحل نیز گشترش یافته و در مواقع لازم به ایفای نقش بپردازند. با توجه به اینکه هزینه تولید و عملیاتی نمودن این واحدها مناسب است و مهمتر از آن با پنهانکاری بالا و به صورت دائم قابلیت عمل دارند از اینرو توسعه چنین آتشبارهایی در کنار ساخت و تجهیز واحدهای شناور به موشک های دوربرد از چند سال پیش در دستور کار بوده است.

 

هواناو مجهز شده به موشک دوربرد نور
 
در واقع ضمن افزایش کمی و کیفی یگان های شناور بخشی از مأموریت های ضدکشتی هم به این سامانه های ساحلی محول می شود. یگان های پدافند ساحلی ایران در هر دو نیروی دریایی ارتش و سپاه تشکیل شده و آماده خدمت هستند.
پرتابگرهای خوداتکای ساحلی

یکی از جنبه های حفاظت نظامی بحث پدافند ساحلی دوربرد علیه شناورهای دشمن است که قصد نزدیک شدن به ساحل را دارند. برای این کار سامانه های زمینی برای شلیک موشک های ضدکشتی توسعه یافته اند.

این آتشبارها که در جدیدترین نمونه با نام سامانه ولایت معرفی شده است شامل پرتابگر دوتایی دارای رادار، پرتابگر سه تایی و سامانه کنترل و فرماندهی است. 

با بهره مندی از این اجزاء، آتشبارهای پدافند ساحلی به سامانه هایی خوداتکا تبدیل شده اند که ضمن ارتباط با مرکز فرماندهی عملیات نیروی دریایی در کشف و شناسایی اهداف و سپس درگیری با آنها نیازی به سامانه های هوایی، دریایی و زمینی دیگر ندارند به خصوص با توجه به اینکه  ممکن است فاصله سامانه های مذکور دور از آتشبار بوده و در شرایطی از نبرد امکان برقراری ارتباط مؤثر با آتشبار را از دست بدهند، خوداتکا بودن این واحدها باعث حفظ کارایی رزمی آنها می شود هر چند که داده های دریافتی از سایر سامانه ها برای اطلاع بهتر از وضعیت منطقه جنگی هم در این آتشبارها استفاده می شود.
پرتابگر دوتایی با رادار در سامانه ولایت

گردان بودن سکوهای پرتاب که می تواند شعاع وسیعی از ساحل را کنترل کند، وجود شبکه ارتباطی میان آتشبارها که امکان ردیابی و تخصیص اهداف چندگانه و مدیریت یکپارچه و همزمان بین آنها را فراهم می کند، از ویژگی های این سامانه های موشکی است.

افزایش انعطاف پذیری، بالا رفتن ضریب امنیتی برای نیروهای عمل کننده خودی، شناسایی اهداف بزرگ و کوچک دریایی و انهدام همزمان آنها در فواصل دور و نزدیک و در سریعترین زمان ممکن را می توان از دیگر ویژگی این سامانه های موشکی بیان کرد. 

در واقع علاوه بر شرایط فرضی که امکان خروج شناورهای خودی از اسکله ها نباشد ، یا اگر زمان کافی برای رسیدن واحدهای شناور به منطقه درگیری نباشد آتشبارها از منطقه اختفای خود خارج شده و وارد عمل می شوند. البته باید در نظر داشت در مواردی که منطقه ای هم توسط شناورها و هم با سامانه ساحلی قابل پوشش باشد با توجه به اینکه سرعت حرکت این آتشبارهای مستقر روی کامیون در خشکی بسیار بیشتر از عمده شناورهای موشک انداز در دریا است در صورت لزوم استقرار سریع سامانه موشکی در آن منطقه، آتشبارهای ساحلی می توانند سریعتر از شناورها به منطقه رسیده و در محدوده برد سلاح خود پوشش موشکی برقرار کنند.

در صورت استفاده از موشک نور با برد 120 تا 170 کیلومتر، حداقل 6 تا 8 آتشبار و در صورت بکارگیری موشک جدید قادر با برد بیش از 200 کیلومتر، حداقل 5 آتشبار برای پوشش مرزهای جنوبی کشورمان لازم است. 

با استقرار این سامانه ها در سواحل و جزایر جنوبی کشورمان محدوده بسیار زیادی از آب های خلیج همیشه فارس و دریای عمان و در برخی مناطق تا سواحل جنوب خلیج فارس در برد موشک های ایرانی قرار گرفته است. ضمن اینکه باید یاد آوری کرد موشک قادر، قادر به هدف قرار دادن تأسیسات ساحلی دشمن علاوه بر شناورهای آن است.
شلیک موشک قادر از عمق خاک کشور
 
البته برد بالای این موشک ها موجب فراهم شدن امکان استقرار پرتابگرها در عمق خاک خودی و در نتیجه کاهش احتمال شناسایی شدن توسط دشمن، فضای بیشتر برای تغییر مکان پس از اجرای یک عملیات و چندین شلیک می شود که اینکار با توجه به افزایش امکان رؤیت سامانه توسط دشمن پس از اجرای عملیات و جلوگیری از ضربه متقابل دشمن به آن لازم به نظر می رسد.

بنابراین در شرایطی که به هر دلیلی امکان پوشش بخشی از دریا با شناورها ممکن نباشد سامانه های خوداتکای زمینی با استقرار در عمق یا ساحل، نقطه اتکای مطمئنی برای باقی ماندن خطوط دفاعی تا فواصل دور هستند.

منابع نظامی آمریکا در دهه 90 احتمال اصابت به هدف موشک های کروز ضد کشتی سی-802 را به ناوهای خود حدود 85 درصد و بعد از موشک های کی-اچ-31 و کی-اچ-41 روسی آن را خطرناکترین تهدید موشکی کروز علیه خود اعلام کرده بودند.

با توجه به همرده بودن موشک های نور با آن موشک و در نظر گرفتن ارتقاهای بومی روی آن از جمله استفاده از سامانه راداری مقاوم در برابر جنگ الکترونیک و دستیابی به پوشش های جاذب امواج رادار می توان نتیجه گرفت که موشک های نور و قادر امروزه نیز تهدیدات کاملاً خطرناکی برای ناوهای جدید دشمن بوده و طبق اعلام وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح احتمال اصابت به هدف برای موشک نور بالغ بر 90 درصد است. 

با توجه به پرواز این موشک ها در ارتفاع بسیار پایین رادار کشتی ها به طور مستقل و در بهترین حالت از نظر کشف اهداف با سطح مقطع راداری کم از حدود 30 کیلومتری(با توجه به انحنای کره زمین) امکان رؤیت این موشک ها را خواهد داشت و در اینصورت با توجه به سرعت موشک نور که بین 0.8 تا 0.9 ماخ(272 تا 306 متر بر ثانیه در سطح دریا) است، دشمن تنها حدود 98 تا 110 ثانیه زمان برای واکنش خواهد داشت.
شلیک موشک نور از سامانه ساحل به دریا؛ پرتابگر جلویی سه فروندی و عقبی دوتایی با رادار است

موشک نور با طول 6.383 متر که 1.238 متر آن مربوط به موتور راکتی اولیه است، 715 کیلوگرم جرم داشته که 155 کیلوگرم آن مربوط به سرجنگی نفوذگر نیمه زرهی بکارگرفته شده است.

در سامانه ساحلی دربردارنده موشک نور، برد رادار که در باند X کار می کند بالغ بر 210 کیلومتر بوده و چهار پرتابگر سه فروندی با اطلاعات آن تغذیه می شوند. این سامانه توانایی کارکرن در دمای 25- تا 60+ را دارد.

در سامانه موشکی ضدکشتی ولایت نیز که موشک قادر از آن پرتاب می شود کارایی سامانه ها به مراتب بهتر از نمونه معرفی شده است. طول موشک قادر بین 6.75 تا 7.6 متر بوده و با جرمی بین 750 تا 850 کیلوگرم از سرجنگی قدرتمندی که جرم آن 165 تا 185 کیلوگرم تخمین زده می شود برخوردار است. 

این موشک در آزمایشی با سرجنگی به قدرت یک ششم میزان اصلی، موفق به غرق کردن یک شناور 63 متری شده است که نام قادر را برازنده آن نشان می دهد. حرکت در ارتفاع پایین، سرعت بالا و مقاومت در برابر جنگ الکترونیک دشمن از ویژگی های این موشک است که قرار است روی شناورهای نیروی دریایی ارتش نیز بکار گرفته شود.
 

 

 

 
 

 

120268_257.jpg

 

 

 

محدوده‌های پوشش سامانه ولایت با موشک قادر
 

 


این سامانه های خوداتکای ساحلی می توانند هر کدام با چند هدف درگیر شده و در فضای نبرد نامتقارن به مقابله مناسب با کمیت نیروهای دشمن بپردازند. همچنین چند سامانه نیز می توانند به سمت یک هدف شلیک کنند. در اینصورت توان پدافندی دشمن در چند جهت پخش شده و احتمال رسیدن موشک های شلیک شده به هدف بیشتر و احتمال انهدام تعدادی از موشک ها توسط سامانه های دشمن کمتر می شود.

ترکیب هوشمندانه سامانه های موشکی ساحل به دریا با شناورهای مختلف که به موشک های دوربرد و قدرتمند تجهیز شده اند خطوط دفاعی مستحکم و در عین حال پخش شده در  خاک و آب را شکل می دهند که ضمن ایجاد توازن قوا با دشمن پرتعداد با درصد موفقیت بالایی در صورت بروز درگیری، شناورهای دشمن را به قعر آب ها خواهد فرستاد.

 

 

 


شناور موشک انداز در منطقه پنجم دریایی سپاه
 

 


از سوی دیگر به گفته فرمانده کل سپاه پاسداران، با توجه به نوع ماموریت منطقه پنجم دریایی سپاه، بیشترین استعداد تفنگداران دریایی سپاه برای دفاع و پدافند در این جزایر مسقر می‌شوند. تفنگداران دریایی از جمله زبده‌ترین و کارآمدترین نیروهای در اختیار سپاه پاسداران هستند که حضور انبوه آنها در این منطقه دریایی می‌تواند حامل پیام‌های مهمی باشد.

این استعداد در کنار شناورهای موشک انداز سپاه که منابع غربی از آنها به عنوان زنبورهای سرخ یاد می کنند باعث خواهد شد در کنار تاکتیک مناسبی که سپاه و ارتش برای حفاظت از منافع و جزایر ایرانی در نظر گرفته اند، تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح های غافلگیرانه و ضربتی نیز فراهم باشد.

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : پاکسازی 110 ثانیه‌ای دشمنان «نازعات» با موشک‌های ایرانی , نویسنده : قوچاقی military بازدید : 703 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 16:16

 09.11.2008 подлодка подводная лодка


اطلاعات زیادی درباره حضور گروهان نیروهای ویژه زیر آب در دست نیست. چهره این مبارزان تقریبا همیشه با ماسک های سیاه که فقط چشم هایشان از آن بیرون می ماند، پوشانده شده است. غواصان نظامی لباس مخصوصی برای رفتن به زیر آب دارند.

این گروهان، از افراد برجسته نیروهای دریایی روسیه هستند و در مقابل حملات زیر آب، از خاک کشور محافظت می کنند. گروهان غواصان ویژه بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم تشکیل شد. امروز، غواصان نظامی برای حفاظت از مرزهای روسیه خدمت کرده و امنیت مقامات کشور را تامین می کنند. رییس ستاد نیروهای دریایی روسیه در منطقه اقیانوس آرام با اشاره به این موضوع می گوید: «روی زمین مرزبانان خدمت می کنند و در هوا خلبانان. در زیر آب ما هیچ گروهان ویژه ای برای مرزبانی نداریم. گروهان ما برنامه های مشخصی را به اجرا می گذارند. اگر تهدیدی وجود داشته باشد یا احتمال وقوع حادثه ای را بدهیم، گروهان ما بلافاصله وارد عمل می شود»

این گروهان برای اینکه همیشه آمادگی خود را در مقابل هر تهاجم حفظ کنند، دایما در حال تمرین هستند. مانورهای اخیر نیروهای دریایی روسیه در اقیانوس آرام، از همین دست تمرین ها بوده است.

قایق های تندرو در اختیار گروهان ویژه زیردریایی است. موتور این قایق ها با قدرت 150 اسب بخار کار می کند. و با کمک کاترهای نظامی، غواصان می توانند در پایگاه نیروهای دریایی اقیانوس آرام به مقابله با تهاجم در عرصه آبی بپردازند.

به عنوان مثال، اگر یکی از کشتی های زیردریایی متوجه وجود حباب در آب شود، این گروهان بلافاصله راهی خواهند شد و خود را به منطقه می رسانند. دستگاه اکسیژن همراه آنها در صورت لزوم می تواند با سیکل بسته کار کند و حباب از خود خارج نکند. گاز دی اکسید کربن خارج شده از تنفس، توسط دستگاه مجددا به اکسیژن برای تنفس غواص می شود. کماندوهای زیر آب از نظر تجهیزات در سطح بهترین نمونه های جهانی هستند. ابزار و تجهیزات و شیوه های حمله دشمنان روسیه، با دقت مورد بررسی قرار می گیرد. الکسی یکی از غواصان کماندو می گوید: «ما باید بدانیم که دشمن چه تجهیزاتی دارد و باید بتوانیم یک گام جلوتر باشیم تا مغلوب نشویم.»

گروه دشمن ابتدا تشخیص داده می شود. سپس نیروهای ویژه غواصان به مقابله با مهاجمین می پردازند. سلاح های مخصوص اتومات با برد طولانی، قادر به شلیک هستند. برد شلیک این سلاح ها به بیش از 30 متر نیز می رسد. این گلوله ها می توانند از لباس های مخصوص غواصی و ماسک محافظ نیز عبور کنند.

هر یک از غواصان، یک سرباز عمومی است. او می تواند هم در خشکی و هم در زیر آب در عملیات حضور پیدا کند. این نیروها از مهارت های پیشگامی برخوردارند. گاهی اوقات مجبور می شویم که مین های زیرآب را خنثی کنیم. نیکلای دیگر غواص کماندو می گوید: «راه های مبارزه با مهاجمین بسیار زیاد است. این فقط عملیات زیر آب نیست. همه چیز از جمع آوری اطلاعات آغاز می شود. اطلاعات در مورد آنچه که در سطح آب رخ می دهد و به سمت مرزهای کشور در جریان است. تمام این مجموعه اطلاعات کمک می کند که مهاجمین زیر آب یا حتی تروریست ها را منهدم کنیم. »

بدون غواصان کماندو امکان انجام هیچ یک از برنامه های خاص که نیاز به انجام اقدامات امنیتی دارند، امکان پذیر نیست. در زمان برگزاری نشست همکاری های اقتصادی آتلانتیک که چندی پیش در ولادیواستوک برگزار شد، بسیاری از این غواصان به طور شبانه روزی کار می کردند. غواصان هر روز در داخل آب های خلیج مشغول کنکاش و نگهبانی بودند. آنها برای وقوع هر خطری آماده بودند، اما خوشبختانه، تهدید جدی رخ نداد.

هر زمان که لازم باشد، گروهان غواصان کماندو آماده همراهی هر نوع کشتی نظامی و گارد ریاست جمهوری هستند. تفاوت فقط در یک چیز است، کسی متوجه حضور این گروهان نمی شود. کار غواصان در خلیج آدن در حاشیه جزایر سومالی، این مساله را اثبات کرد. نیروهای ویژه دریایی از تاکتیکی برخوردار هستند که معمولا دزدان دریایی به کار می گیرند، آنها یاد گرفته اند که با هر مهاجم و شخص بدطینت به طور موثر مبارزه کنند.

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : نیروهای ویژه زیردریایی, ویژه, نیروی دریایی, نیروی ویژه, زیر دریایی, جنگ افزار, worldarmy, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 788 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 16:04

 

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : نگاهی به «هدی»؛GPS ناشناخته ایرانی,gpsایرانی, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 503 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 16:01

 تصویر

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : آشنایی با سیستم های اخطار نزدیک شدن موشک(MAW), سیستم اخطار نزدیک شدن موشک, موشک, mav, سیستم پیش اخطار, جنگ افزار, worldarmy, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 1056 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 15:26

 تصویر

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : رادار مهم جماهییر شوروی را بیشتر بشناسیم, اتحاد جماهیر شوروی, رادار, جنگ افزار, worldarmy, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 1615 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 15:22

 تصویر

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : سیستم رادار ضدموشکی US X,Band radarUS X,Band ra, رادار, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 558 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 15:17

 

رادار

 

 
MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : رادار چیست و چگونه کار می کند؟, رادار چیست, رادار, radar, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 503 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 15:12

 تصویر

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : سونار چیست؟, جنگ افزار, worldrmy, worldarmy,mihanblog,com, ناوبری و فاصله‌یابی صوتی, Target, Echo sounder, پژواک, Sidescan, سونار نظامی, sound navigation and ranging, رادار, سونار, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 593 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 15:06

 تصویر

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : رادار چیست؟ (نحوه کار, انواع و تاریخچه رادار در ایران و جهان), رادار, سامانه پدافند هوایی موشکی اس,200, سامانه های دوربرد موشکی, رادار چینی JY,14, رادارهای تاکتیکی و متحرک GPS,11, نخستین رادار FPS,100, رادار انگلیسی تایپ13, ردیابی اشیای فضایی, ALTAIR, آلتیر, جنگنده های شب پرواز آلمانی, رادار Lichtenstein SN2, سامانه های Passive, باندهای فرکانسی HF, VHF, UHF, L Band, S Band, C, X, K, رادار میلیمتری, رادار HF,OTH, رادار TWS, رادار SLAR, رادار SAR, رادار روزنه مصنوعی (Synthetic Aperture Radar‏), رادار موج پیوسته (CW), Pulse Compression, رادار پالس فشرده, High Resolution, Pulse Transmission, Tracking Radar, Continuous Wave Radar, رادار آلمانی GCI, هواشناسی, ترافیک هوایی, اخطار هوایی, رهگیری هوایی, تصویربرداری, جنگ دوم جهانی, امواج HF, هوگو ژرنسبارک, MTI, امواج رادیویی, الکترو مغناطیس, سونار, Radio Detection and Ranging, رادار (Radar), تاریخچه رادار, نحوه کار رادار, جنگ افزار, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 1107 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 15:04

 

 
 
http://jalalfalahi.persiangig.com/27-12-91/olrm8an7853wo1ie8u.jpg


براساس اطلاعات منتشر شده توسط سازمان سیا و كتابخانه كنگره آمریكا و برآورد آنها در سال ‌2011، هم‌اكنون ایتالیا از نظر توان نظامی در رده هفدهم قدرت‌های نظامی جهان قرار دارد.

بر اساس اطلاعات عنوان شده از سوی سازمان اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) و كنگره آمریكا، ایتالیا كه جمعیت آن 61 میلیون و 16 هزار نفر است، هم‌اكنون دارای 293 هزار پرسنل فعال نظامی است و تعداد نیروهای ذخیره فعال این كشور 42 هزار نفر است.

ارتش ایتالیا به چهار شاخه اصلی تقسیم می‌شود: 1- نیروی زمینی 2- نیروی هوایی 3- نیروی دریایی 4- ژاندارمری

نیروی زمینی ایتالیا دارای 320 دستگاه تانك، 7739 دستگاه نفربر، 162 عراده توپ كششی، 262 عراده توپ خودكششی، 22 سامانه پدافند موشكی، 3280 خمپاره‌ انداز، 400 سامانه ضد تانك، 116 سامانه پدافند هوایی و 6552 وسیله نقلیه لجستیكی است.

نیروی زمینی ایتالیا قدرتمندترین نیروی دفاعی این کشور محسوب می‌شود. تانكها و نفربرهای "داردو"، "چنتارو"، "آریته" و هلیکوپترهای جنگی "مانجوستا" (Dardo, Centauro, Ariete, Mangusta) بعلاوه زره پوشهای "لئوپارد یک" و "ام 113" (Leopard 1, M113) از مشهورترین تجهیزات جنگی، نیروی زمینی ایتالیا هستند.

نیروی هوایی ایتالیا نیز دارای 1004 فروند جنگنده و هواپیما، 435 فروند هلیكوپتر و 132 فرودگاه عملیاتی است.

نیروی هوایی ایتالیا یا به طور مخفف AMI، در سال 1923 توسط "ویتویو امانوئل سوم" به عنوان نیروی هوایی سلطنتی تاسیس شد. بعد از جنگ جهانی دوم که حکومت ایتالیا جمهوری شد، نام نیروی هوایی سلطنتی نیز به نام فعلی تغییر کرد.

نیروی دریایی ایتالیا نیز دارای 180 فروند كشتی، هشت بندر، شش زیردریایی، دو ناو هواپیمابر، چهار ناوشكن، 12 ناوچه، 14 قایق نظامی گشت زنی و 39 قایق‌ جنگی خشكی آبی است.

نیروی دریایی ایتالیا مانند نیروی هوایی، پس از نیروی دریایی سلطنتی در سال 1946 تاسیس شد. نیروی دریایی ایتالیا نیروی مدرنی است که دارای همه نوع کشتی و زیر دریایی از جمله ناوهای هواپیما بر، ناوشکن، کشتی‌های مدرن، زیر دریایی، کشتی‌ها و قایقهای آبی خاکی است.

ژاندارمری نیروی امنیتی ایتالیاست و شامل پلیسهای مختلف ایتالیا می‌شود. مثلا گواردیا دی فیناتزا(Guardia di Finanza) پلیس مخصوصی است که رفع و رجوع جرائم مالی، مواد مخدر، گمرک و کنترل مرزهای آبی، زمینی و هوایی، مهاجرتهای غیر قانونی، پول‌شوئی، پولهای تقلبی و جرائم کامپیوتری را بر عهده دارد.

ارتش تحت نظارت شورای عالی دفاع، به ریاست رئیس جمهور اداره می‌شود. بودجه نظامی ایتالیا در سال ‌2011، 50 میلیارد و 400 میلیون دلار بوده است. كشور ایتالیا دارای مساحت 301 هزار و 340 كیلومتر مربع و 7600 كیلومتر خط ساحلی است. ایتالیا دارای 1889 كیلومتر مرز مشترك است.



به گزارش ایسنا بر اساس اطلاعات عنوان شده از سوی سازمان اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) و كنگره آمریكا
MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : نگاهی به توان نظامی ایتالیا, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 550 تاريخ : چهارشنبه 30 اسفند 1391 ساعت: 14:59

اشتایر اچ‌اس ۵۰. یک تفنگ تک‌تیرانداز ضد تجهیزات، تک تیر با کالیبر ۵۰. بی‌ام‌جی است که توسط شرکت اشتایر مانلیچر ساخته شده‌است.

اشتایر اچ‌اس ۵۰. اسلحه‌ای تک تیر است که به صورت دستی مسلح می‌شود. این سلاح فاقد خشاب است، بنابراین برای هر بار شلیک، اسلحه باید به طور مستقیم (دستی) از دریچه پوکه‌پران توسط یک تیر فشنگ پر شود و فشنگ توسط حرکت (هل دادن) رو به جلوی گلنگدن یا آلات متحرکه که با دست انجام می‌پذیرد درجان لوله قرار گیرد. خان‌کشی یاشیارکشی لوله سلاح به روش چکش‌کاری سرد صورت پذیرفته که همین امر سبب دقت بسیار بالای سلاح در برد موثر ۱۵۰۰ متری آن شده‌است. این سلاح دارای دوپایه قابل تنظیم است و شعله پوش آن به طور بسیار موثری لگد یا پس‌زدن آن را برای تیراندازی راحتر کاهش می‌دهد، همچنین این سلاح دارای ریل دوربین برای نصب انواع تجهیزات اپتیکی است.

استفاده درایران


ایران: تعداد ۸۰۰ قبضه از این سلاح در سال ۲۰۰۶ خریداری شده‌است. نیروی انتظامی این تعداد اسلحه از این نوع را خریداری و در زمان سفارش آن به شرکت سازنده، مدعی گردیده از این سلاح‌ها برای مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر استفاده خواهد شد.

وزارت دفاع ایران این سلاح را بومی کرده و در تعداد نا محدود تولید کرده و در اختیار نیرو های مسلح قرارد داده است.

مشخصات
نوع تفنگ تک‌تیرانداز
خاستگاه اتریش
سازنده اشتایر مالیچر
قیمت واحد ۵٬۲۹۹ دلار
تاریخ تولید ۲۰۰۴
مدل‌های مختلف اچ‌اس ۴۶۰.--- اچ‌اس ۵۰. ام۱
خصوصیات
وزن ۱۲٫۴ کیلوگرم
طول ۱٫۳۷۰ میلیمتر
طول لوله ۸۳۳ میلیمتر
فشنگ ۵۰. بی‌جی‌ام-- ۴۶۰. اشتایر
عملکرد مسلح شدن دستی
برد موثر ۱۵۰۰ متر
سامانه تغدیه تک تیر
خشاب ۵تایی (در مدل ام۱)

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : آشنایی با اسلحه تک تیر اندازی HS,50 ایران,خبرها و دستاوردهای وزارت دفاع وارتش و سپاه , انواع سلاح, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 710 تاريخ : سه شنبه 29 اسفند 1391 ساعت: 16:55

بالگرد کاموف۶۰ قرار است جایگزین بالگرد میل 8 در نیروهای مسلح و پلیس روسیه گردد پس می بایست کمکم خود را آماده خداحافظی با خانواده بالگرد های میل ۸ نمائیم .بالگردی که اگرچه زیبا نبود ولیکن اسب کاری نیروهای نظامی روسیه و بلوک شرق بود.
کاموف ۶۰ اولین پروازش را در 24 دسامبر 1998 انجام داده است و تا کنون حدود 10 فروند از این بالگرد ساخته شده و تحویل نیروی هوایی روسیه شده است.براساس اخبار تائید نشده نیروی هوایی روسیه پیشنهاد خرید ۲۰۰ فروند از بالگردهای مذکور را ارائه داده است ولیکن بازاری بسیار بیشتر از برآورد انجام شده را می توان برای آن پیش بینی نمود.
از این بالگرد مجهز و پیشرفته همانند میل 8 قرار است مدلهای گوناگونی تولید شود تا بتواند نیاز نیروهای مختلف و کشورهای غربی و شرقی را پاسخگو باشد از جمله:
مدل پایه و استاندارد
مدل آموزشی
مدل باری و ترابری
مدلی برای بازار داخلی
مدلی نظامی و ضد تانک مجهز به تیربار و موشک
مدلی برای نیروی دریایی
مدلی با استفاده از موتور غربی جنرال T700/CT7-2D1



مشخصات کلی

خلبان:2 نفر
ظرفیت:16 نفر
طول:15.60متر
قطر روتور:13.50 متر
ارتفاع: 4.20 متر
وزن خالی:2750 کیلوگرم
حداکثر وزن:6750 کیلوگرم
موتور 2عدد:2Rybinsk RD-600V turboshafts, 956 kW (1,282 shp) each
حداکثر سرعت:300 کیلومتر
سرعت کروز:270 کیلومتر
برد:615 کیلومتر
همکلاس با بالگرد های:

Sikorsky S-76
Bell 430
Agusta A109
Eurocopter Panther
Eurocopter Dauphin
Harbin Z-9
HAL Dhruv
 
MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : آشنایی بابالگرد کاموف 60 Ka,60 "Kasatkaروسیه, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 608 تاريخ : سه شنبه 29 اسفند 1391 ساعت: 16:49

MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : یادگاریهای نیروهای هوایی عراق , دوران صدام, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 1846 تاريخ : سه شنبه 29 اسفند 1391 ساعت: 16:46


MILITARY...
ما را در سایت MILITARY دنبال می کنید

برچسب : بالگرد کبری,چشم‌ها را باید شست؛جور دیگر کبراهای ایران را دید, نویسنده : قوچاقی military بازدید : 386 تاريخ : سه شنبه 29 اسفند 1391 ساعت: 16:41